De geschiedenis van Medibib

2013-10-09
Lancering MedibibAllereerste Medibib Homepage

“Medibib is een tweetalige (NL - FR) gratis online farmaceutische gids die informatie bevat over tal van producten. U vindt er onder andere gegevens over de eventuele voorschriftplicht, het gebruik, de bewaring en een overzichtelijke digitale bijsluiter.”
Oprichters: Laurens Siroux en Philippe Derkinderen

+ 1 week
Persaandacht lancering
2013-12-19
Medibib 2.0Medibib 2.0 Homepage

De website is opgefrist en (nog) gebruiksvriendelijker gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld productfoto’s aan toegevoegd om het gewenste product sneller te herkennen. Daarnaast zijn er door het gebruik van het nieuwe 'Magento' systeem ook nieuwe functionaliteiten, zoals de mogelijkheid om een account aan te maken.

2013-12-21
Nieuwsblad Online - Medibib start met fictieve medicijnenkast

"In oktober van dit jaar zijn Philippe Derkinderen en Laurens Siroux gestart met hun online platform Medibib, een gratis online farmaceutische gids met informatie over meer dan 116.000 producten. Vandaag hebben zij de site aangepast aan de noden van de gebruikers."

2014-02-20
Trends - Onlinegids zoekt apotheken

"We willen een apothekersgids toevoegen, waar apotheken eveneens gratis webruimte kunnen uitbouwen. Op dit moment zoeken we apotheken die op Medibib aanwezig willen zijn."

2014-03-28
Nacht van de KMO logoGenomineerd voor ‘Idee van het jaar 2013’ - Nacht van de KMO

De Nacht van de KMO is een organisatie van de vzw Kmo Promoties met als doel industriëlen, managers, bedrijfsleiders, vrije beroepen en KMO’s een grotere uitstraling te geven, zowel in de media als bij de publieke opinie.

2014-07-14
Lancering met 53 apothekenLancering Reservatieplatform

Medibib is en blijft uw vertrouwde online farmaceutische gids maar breidt nu verder uit met een uniek reservatieplatform voor patiënten en apothekers.

Reserveer producten vooraf bij een apotheek naar keuze en haal ze op het gewenste moment af.
2014-08-12
Nieuwsblad Online - Reservatieplatform voor geneesmiddelen

"Sinds kort kan men op Medibib.be niet alleen farmaceutische informatie opzoeken, maar kan men ook farmaceutische produkten bij heel wat apothekers reserveren."

2014-09-14
Nothing ventured, nothing gainedMedibib 3.0 Homepage

Laurens en Philippe besluiten om er full time aan te werken, het blijft niet langer een hobbyproject. Hierdoor wordt het aantal bezoekers serieus geboost en het aantal deelnemende apotheken groeit. De grootste uitdaging blijft echter Medibib uitbouwen tot een succesvol en winstgevend bedrijf.

2014-10-09
Medibib blaast eerste kaarsje uitMedibib blaast eerste kaarsje uit

Sinds de lancering één jaar geleden heeft de website verschillende metamorfoses ondergaan.

2015-03-24
Op bezoek bij Marc Coucke - Telefacts

Marc Coucke beloofde om een deel van zijn geld terug in de economie te pompen. Coucke is begonnen met zijn zoektocht naar jonge beloftevolle ondernemers die zijn centen waard zijn.
Medibib kreeg de unieke kans om op bezoek te gaan bij Marc Coucke met een TV-ploeg van Telefacts.

2015-05-01
Medibib 311 ApothekenReserveren blijkt niche

Met 311 apotheken ingeschreven op Medibib hebben we een mooi bereik in Vlaanderen. Helaas heeft nog geen derde van deze apotheken een reservatie ontvangen. Met een gemiddelde van amper twee reservaties per apotheek per jaar is het duidelijk dat de patiënten het reserveren niet interessant vinden. Uit een bevraging blijkt dat patiënten meer interesse tonen voor het gemak van thuislevering.

2015-08-13
Thuislevering!

De patiënt vertrouwt nog steeds op Medibib voor farmaceutische informatie, maar kan tevens gebruik maken van een extra dienst waarmee de gewenste producten de volgende dag thuis worden geleverd.

2015-08-13
Mobiele Applicatie

Scan uw product en onmiddellijk opent de juiste productfiche op Medibib. U ziet de nodige informatie en, indien u dit wenst, krijgt u de volgende dag uw product thuisbezorgd.

2015-08-2015
Persaandacht Lancering Online Apotheek
2015-08-18
Spits met David - Radio 2

Goed nieuws voor mensen die wel eens een bijsluiter lezen: Dit kan binnenkort veel gemakkelijker gebeuren.

2015-08-18
Bijsluiters lezen op je smartphone - Het Journaal

De papieren bijsluiter voor geneesmiddelen krijgt nu ook een digitale variant.

2016-09-01

Hildegard, een apotheek gespecialiseerd in alternatieve geneeskunde sinds de jaren 1980, verwerft de Medibib online apotheek en Medibib wordt de virtuele uitbreiding van de Hildegard-apotheek

2017-12-01

Medibib begint, net als de Hildegard-apotheek, zich te ontwikkelen naar alternatieve geneeskunde

2018-09-01

De nieuwe apotheekwebsite van Hildegard heeft een link naar Medibib en geeft daarmee ook toegang tot Medibib

2018-11-02

Medibib presenteert op zijn website het aminozuurassortiment van de Hildegard-apotheek, terwijl het zijn assortiment van alternatieve geneeskundeproducten blijft uitbreiden